+32(0)9 346 93 30 info@golle.be

Herstructurering van ondernemingen in moeilijkheden

Golle helpt u uw onderneming te herstructureren om het weer op de rails te krijgen

Uw onderneming ondervindt moeilijkheden, in het beste geval tijdelijk, in het slechtste geval structureel.
Zoals de meeste ondernemers staat u er alleen voor om deze moeilijkheden het hoofd te bieden en de beste beslissingen te nemen.
Golle is er om u te ondersteunen en uw onderneming nieuw leven in te blazen.
Dit kan uiteraard een meer of minder ingrijpende herstructurering van uw onderneming en haar organisatie inhouden.
Uiteraard zal de aanpak niet dezelfde zijn als de onderneming dicht bij insolventie staat of als zij te maken krijgt met belangrijke PGR (procedure van gerechtelijke reorganisatie), of indien zij geconfronteerd wordt met belangrijke schulden en vorderingen.

Een onderneming herstructureren betekent allereerst de problemen en vraagstukken van de onderneming begrijpen

Een onderneming herstructureren betekent allereerst de problemen en vraagstukken van de onderneming begrijpen

Het is één ding om tijdelijk uit de crisis te geraken die een onderneming doormaakt, maar het belangrijkste is om precies te weten wat de aard is van de meer structurele moeilijkheden van de onderneming: financieel, menselijk, organisatorisch, commercieel, enz.

Wij helpen u eerst de storende en problematische elementen op te sporen: zwakke verkoop, klanten die te laat betalen, te hoge financiële lasten, een bedrijfsmodel dat moet worden herzien…

Wij hebben uitgebreide ervaring in vele sectoren (HoReCa – Bouw – Gezondheidssector voor artsen, verpleegkundigen, tandartsen, apothekers – Transport – Advocaten…).

Golle is er om u te begeleiden bij uw bedrijfsherstructurering

Om doeltreffend terug te slaan, moet uw onderneming misschien zijn structuur, organisatie en managementmethoden herzien.
Dit gaat gepaard met soms ingewikkelde beslissingen die misschien tegen uw oorspronkelijke visie als (mede)oprichter van de onderneming ingaan.
Daarom staan wij, Golle, het management bij, of kunnen wij zelfs een interim manager inhuren, om het management, de processen, het business model volledig door te lichten.

Ons team van deskundigen kan u ook in contact brengen met advocaten gespecialiseerd in arbeidsrecht of vennootschapsrecht, met een gerenommeerd accountantskantoor of met financiële instellingen en banken.

Voor telt slechts één doel: uw onderneming weer in staat stellen zich succesvol te ontwikkelen. Wij zijn er om u te steunen.